Hidorizolacija zidova

Hidroizolacija zidova-Zaštita vašeg doma

Zaštita vašeg doma od vlage i vode koja prodire kroz zidove ključna je za održavanje zdravog i sigurnog životnog prostora. Hidroizolacija zidova pruža dugotrajnu zaštitu od vlage i sprečava štetne posledice koje vlaga može izazvati, poput pojave buđi, oštećenja zidova i stvaranja neprijatnih mirisa. HIO-tehnologija® je revolucionarna metoda izolacije zidova od vlage koja ne ugrožava stabilnost i konstrukciju objekta. To je jedina metoda koja omogućava potpuno presecanje zidova i stubova bez rizika od narušavanja konstrukcije. Kao jedinstveni srpski brend sa preko 25 godina iskustva u hidroizolaciji zidova, garantujemo kvalitet i pouzdanost naših usluga.

Hidroizolacija spoljnih zidova i hidroizolacija unutrašnjih zidova

Hidroizolacija spoljašnjeg zida je neophodan korak u obnovi fasade starog objekta i izgradnji novog. Kada se radi obnova fasade, hidroizolacija spoljašnjeg zida se najčešće postavlja preko samog zida pre nego što se postave ostale komponente, kao što su termoizolacija, košuljica, fasada i boja. Kvalitetno urađena hidroizolacija spoljašnjeg zida osigurava zaštitu objekta od vlage i produžava trajnost zidova. Proces se sastoji iz mašinskog presecanja zidova i ubacivanja horizontalne hidroizolacije u obliku lista-membrane između donjeg i gornjeg dela zida objekta. Trake i membrane su obično od bitumena ili poliuretana – sintetičke gume.

Hidroizolacija unutrašnjeg zida je neophodan korak u sprečavanju prodora vlage i sprečavanju pojave štetnih gljivica i bakterija koje mogu da ugroze zdravlje ljudi. Osim što pomaže u očuvanju zdravlja, hidroizolacija unutrašnjih zidova pomaže i u održavanju kvaliteta enterijera i estetike doma. Hidroizolacija se obično vrši premazom ili impregnacijom zida, a može se primeniti na različite tipove zidova, uključujući betonske, ciglene i gipskartonske. Kada se radi o hidroizolaciji unutrašnjeg zida, bitno je voditi računa o izboru kvalitetnih materijala i pravilnoj primeni, kako bi se obezbedila dugotrajna zaštita i kvalitetna izolacija. Postoje dva glavna načina za hidroizolaciju zida iznutra. Prvi način je krečenje i nanošenje zaštitnog sloja na zid nakon krečenja, ili korišćenje vodonepropusne boje. Drugi način je injektiranje zidova, pri čemu se u zidu buše rupe pod nagibom od 45 stepeni, a zatim se u njih ubrizgava penetrat (gel) koji stvara hemijsku reakciju sa betonom ili opekom, te puni sve pore i kapilare u zidovima.

Mašinsko presecanje vlage

Hidroizolacija spoljnih zidova može se uspešno izvesti primenom mašinskog presecanja vlage. Ovaj visoko efikasan metod hidroizolacije predstavlja pouzdanu zaštitu od kapilarne vlage, kako kod novih, tako i kod starih objekata. Postupak podrazumeva mašinsko presecanje zidova revolucionarnom HIO tehnologijom i postavljanjem jedinstvene HIO master šine. Hidroizolacija zidova na ovaj način obezbeđuje dugotrajnu zaštitu i sprečava nastanak vlage koja može izazvati oštećenja na objektu. Ukoliko želite da zaštitite svoj dom od vlage, mašinsko presecanje vlage je pravi izbor.

Hidroizolacija plafona

Problemi sa vlagom, prodiranje vode i fleke na plafonu su česti problemi sa kojima se suočavaju mnogi. U većini slučajeva uzrok ovih problema je neko iznad vas, te je rešenje hidroizolacije plafona neretko u nadležnosti vodoinstalatera. Nedostatak hidroizolacije u stanu iznad može biti još jedan uzrok problema. Hidroizolacija plafona iznutra, uz sanaciju spoljnih faktora, može biti rešena primenom hidroizolacionih premaza koji su namenjeni za unutrašnju upotrebu.

Hidroizolacija zidova-Cena

Ukoliko vas zanima cena hidroizolacije zidova, nudimo konkurentne cene za sve naše usluge. Cene variraju u zavisnosti od vrste tehnologije koja se primenjuje i površine koja se tretira. Za sve dodatne informacije i besplatnu procenu vašeg objekta u Beogradu, na teritoriji cele Srbije, a i šire, možete nam se obratiti putem našeg obrasca za besplatan upit. Naš stručni tim će vam pomoći da pronađete najbolje rešenje za vaše potrebe hidroizolacije zidova. Naš moto je „jednom zauvek“, što znači da se naša hidroizolacija zidova obavlja kvalitetno i dugotrajno, bez potrebe za ponovnim radovima u budućnosti. Naš cilj je da pružimo našim klijentima mir i sigurnost, znajući da su njihovi zidovi pouzdano zaštićeni.


Za dodatna pitanja budite slobodni da nas kontaktirate!

Kontaktirajte nas